top of page
zielsmissie samen werken aan de nieuwe aarde

WAT BETEKENT DUURZAAMHEID VOOR MIJ

Als slechts een klein minuscuul onderdeel van het grotere geheel, draag ik graag een steentje bij door mijn missie uit te dragen aan het herstellen van Moeder Aarde door terug te geven wat haar toebehoort. 

Samen leven met de natuur in harmonie met alles wat leeft. 

Samen werken met de natuur , zonder haar uit te putten

Te nemen en terug te geven

In alle facetten van het leven, stapje voor stapje, eerst te beginnen bij hetZelf.

Want elk stapje is een stapje Forward

GEEN WINKEL, GEEN PRAKTIJK, GEEN ONLINE VERZENDING 

De Natuur is altijd mijn grote inspiratiebron. Mijn haven waar ik mij altijd verbonden thuis voel, nooit eenzaam, vrij en verlicht van zware energieën en altijd naartoe kan keren. Hieruit is kracht te halen en rust in te vinden evenals voeding, troost en genezing.

Natuurgebieden zijn mijn werkgebied/praktijkruimte waarin vanuit respect voor natuur wordt be-leefd. Daardoor blijft de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Graag laat ik jou dit ook ervaren door bewust te kiezen voor verkoop via kraampjes verkoop in fijne natuurlijke , diverse omgevingen meegaand op het ritme van Moeder Natuur.

Want, stel je voor dat je voor elke bestaande fysieke winkel/externe praktijkruimte een boom kunt plaatsen, hoeveel bomen zouden dat zijn? Hoeveel hectare natuur zou je daarmee terug kunnen geven?

BEWUST GEEN GROEIPAPIER MAAR APARTE BIO BLOEMZAADJES

De wereld van groeipapier is in volle groei waardoor je bijna de bomen en het bos niet meer ziet.. Het is hip en de keuze is Groots; Zijn er bomen gekapt of is het snoeiafval? Kies ik voor Handgeschept of niet? 90, 100 of 300 grams? met of zonder andere samenstellingen? Gekleurd? Inheems geproduceerd of niet?

In dat grote bos was er iets wel heel duidelijk zichtbaar geworden;

Dit standaard groeipapier dat veel verkocht en gebruikt wordt, met mooie intenties, bestaat helaas wel uit gerecycled papier, wat betekent dat voor dit productieproces ontzettend veel liters water (en vaak andere chemicaliën) nodig zijn om tot dit eindproduct te komen. Daarbij zijn de bloemzaadjes die hierin verwerkt zitten Niet biologisch. 

 

Dus, geef je dan met je beste bedoelingen bloemen aan de bijen etc., dan help je ze onbewust met het verwerkte gif erin eigenlijk tot hun dood en draag je bij aan grondvervuiling wat weer effect heeft op alles. Alles is immers met alles verbonden.

 

Daarom heb ik voor het Kaartendeck bewust gekozen om zuiver tree free papier van Hollandse bodem door eigen beheer van drukkerij de Bij te gebruiken en een zakje biologische bloemzaadjes apart erbij te stoppen die vol met Liefde door Kekootje zijn gevuld. Want wat we in de grond stoppen, moet natuurlijk wel Voedend zijn. Voor Jou en de Aarde. En zo kunnen we Samen bijdragen aan een schonere, rijkere, levendigere Moeder Aarde 🦋

DUURZAME DRUKKERIJ

Alles is energie. Alles verbruikt energie.

Door voor duurzamere bedrukking te kiezen & voor de kaarten een samenwerking met drukkerij De Bij komen visie en missie van beide partijen mooi samen; daar waar mogelijk is bewust kiezen voor groen denken én doen natuurlijk Gifvrij. Doen door eerst te beginnen bij jezelf. Wat vind ik belangrijk en kan ik daarvoor doen? Wat ligt er in mijn bereik en wat zijn daarin mijn mogelijkheden? Hoe zou ik dat kunnen toepassen in de praktijk? En daarmee van binnenuit vervolgens naar buiten uit te dragen?

 

DUURZAMERE WEBSITE VOOR DE TOEKOMST

En gaan we online, dan doen we dat ook natuurlijk graag wel zo duurzaam mogelijk waar dat kan door te kiezen voor een Duurzamere hosting. Veel huidige datacenters zijn namelijk enorme slurpers van stroom en water. En waar ze als ´Groen´ worden verkocht blijkt het vaak Grijze energie te zijn.

Vergeet daarbij deze fysieke ruimtes niet die over heel de aarde gebouwd zijn die prima een voedselbosje zouden kunnen zijn. En ook door bewust te zijn van deze vernieuwde hosting leeft mijn definitie van duurzaamheid en Holisme; gebruik maken van wat de natuur te bieden heeft en daarmee Samenwerken zonder haar uit te putten. Vanuit hier kunnen, wanneer de mogelijkheden zich toedienen, verdere stapjes worden genomen richting nog Duurzamer voor Moeder Natuur.

bottom of page